tisdag 16 juni 2015

Sammanfattning av Bilderberg 2015.

Bilderberg 2015, i Interalpen hotellet, strax utanför Telfs i Tyrolen, Österrike. 
Jag tänkte bara snabbt göra en sammanfattning av årets Bilderberg. De viktigaste uppgifterna som kommit ut under den gångna veckan. Och det går att sammanfatta på 10 punkter. 
 
1. NATO-expansion. Holland, Belgien och Österrike hade sina presidenter, respektive statsministrar på plats tillsammans med NATO-toppar som Stoltenberg och Rasmussen. Även de svenska och den finska regeringarna hade representanter på plats (Stubb, Damberg). Målet från NATO här är att sätta press på länder som Österrike, Finland och Sverige för att få dem att bli NATO-medlemmar. Så vi kommer att se den här agendan föras vidare framöver. 

2. Pro-EU (Ryanair). Michael O´Leary var kanske årets stora överraskning. Men vi bör komma ihåg hur Pro-EU han är, och hur han lyckades få Irland att till slut rösta JA till Lissabonfördraget, efter att de röstat NEJ första gången. Han kommer nu att lobba för att England ska stanna kvar inom EU. 

3. Klaus Kleinfeld (TTIP + TPP) och svenskarna. Klaus Kleinfeld från storbolaget Acola är den stora lobbaren för TTIP och TPP. Han har nu haft täta kontakter med de svenska Bilderbergarna som också tagit ställning för TTIP. Wallenberg, Svanberg (via Volvo) och Lemne (via Svenskt Näringsliv) har alla redan tagit ställning för TTIP. Wallenberg drog med sig Mikael Damberg (S) för att se till att få regeringen med sig i TTIP-frågan. Så håll ögonen öppna om vilka utspel som kommer från Damberg framöver. 

4. John R. Allen, ISIS, "terrorbekämpning" och det kontantlösa samhället. John R. Allen är, som vi alla vet, den stora makten bakom ISIS. Så det är ett skämt att hävda att Allen står i spetsen för kampen mot ISIS. Utan Allen skulle ISIS inte finnas. 

Allen mötte många bankirer. Dömda bankirer. Rena brottslingar. Det så kallade målet i "terrorbekämpning" riktades i årets Bilderberg kring finansiering av terrorism. På det här sättet är bankmaffiornas mål att fortsätta utfasningen av kontanterna. Ursäkten ska så klart vara "terrorbekämpning". Ren hyckleri alltså. 

5. Grekland. Grekland diskuterades utan grekiska politiker i årets Bilderberg. Endast tre greker fanns på plats. En storföretagare och två representanter för tankesmedjor. Däremot fanns det gått om bankirer som är långivare till Grekland. Dessa bankmaffior har alltså fått sitta tillsammans med EU, IMF och ECD-representanter för att avgöra Grekland-frågan. Förmodligen i syfte att försöka försäkra bankmaffiorna om att de ska få ut sina derivater till pengar. 

6. Barrosos uppgradering. Under helgen ändrades plötsligt listan på Bilderbergs hemsida om deras styrkommitté. Då försvann f d presidenten och numera mediamogulen Balsemão och ersattes av sin landsman Barroso. I Portugal utropade man nu Barroso som mäktigare idag efter denna uppgradering, än då han var ledare över EU-kommissionen. 

7. Svarta barn? Det fanns uppgifter om att en massa svarta barn befann sig strax utanför Interalpen hotellet under helgen. Några polacker ska ha tagit bilder på detta. Dessa bilder har dock fortfarande inte kommit fram. Men bara det faktumet har fått spekulationer att explodera. och det är så klart förståeligt. 

8. Protesterna och George Soros. Protesterna mot Bilderberg har varit väldigt små. Men med tiden har dessa protester bara vuxit. 2013 var de som störst. Ett nytt inslag nu verkar vara att George Soros försöker nu nästla sig in även i proteströrelsen mot Bilderberg. Den här gången lockades ovanligt många vänsterextremister till protesterna mot Bilderberg. Det kan ha att göra med att G7 var så pass nära in på i både tid och rum. Men det kan också vara en ny strategi från Soros. Detta misstänker i alla fall Mark Anderson från American Free Press. 

9. Borgmästaren i Telfs. Christian Härting är borgmästaren i Telfs. Han hade absolut inga problem med att Bilderberg kom på besök till hans kommun. Och var beredd på att försvara deras närvaro till många ortsbors stora förtret. Förhoppningsvis gör Telfsborna av sig med Härting vid nästa tillfälle. 

10. Bilderbergarna stack rekordtidigt från årets möte. Förr i tiden kunde Bilderbergarna dra från hotellet i lugn och ro på måndagen. På senare tider har de tvingats till att dra redan på söndagen. Först på kvällen kl. 18.00. Och sedan kl. 16.00. 2011 stack de kl. 14.00. Och i år tvingades de sticka rekordtidigt kring kl. 12.00. Som Mark Andersson påpekar, de har nu fler ämnen att behandla på kortare tid. Och det är dåliga nyheter för Bilderbergarna. 

För mer detaljerade uppgifter får ni gå igenom mina anteckningar från årets Bilderberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar