tisdag 9 september 2014

År 2020 är EU redo att sätta in militären mot folket.En nyhet från förra veckan som inte fick särskilt mycket spridning är att EU år 2020 kommer att vara klar med sina förberedelser för fysiska konfrontationer mot fattiga européer. Då kommer nämligen EU kunna skicka militären på den fattiga befolkningen.

Om EU ska skaffa en militärstyrka har diskuterats länge av politiker. Bland EU-fanatiker är detta en självklarhet. Dock ryktas det mycket om att EU redan har en egen militärstyrka, som till exempel brukar visa upp sig vid olika ceremonier. Andra menar dock att NATO bör betraktas som EU:s egna militär då båda har sina baser i just Bryssel.

Men om vi utgår från Dr. Tomas Ries uppmaningar, så bör EU redan ha en militär klar för att bekämpa den växande fattigdomen i EU med våld. Ries är själv lektor vid Försvarshögskolan och rådgivare till utrikesminister Carl Bildt. Han adresserade EU nyligen i rapporterna med titeln Urban violence and Humanitarian Challenges och Perspektives for European Defence 2020, utgiven av EU:s European Institute for Security Studies.

Hans texter kan sammanfattas med att de ekonomiska kriserna kommer bara att förvärras, samtidigt som missnöjet bland fattiga européer med alla sannolikhet kommer att leda till ökande konfrontationer mellan medborgare och auktoriteter.

Han blandar in mycket av Romklubbens budskap och överdriver en hel del miljökatastrofer, vilket han väljer att använda som en faktor i det framtida EU.

Han konkluderar till slut att EU måste sätta in militären för att ta över polisens roll i det framtida EU med ökad fattigdom, social splittring och friktioner mellan Stat och medborgare. Ries slutsats kommer efter längre analyser av globala trender. År 2020 kommer alltså EU rent av att kunna sätta in militärer för att utföra polisiära uppgifter.

Sedan Lisabonfördraget vet vi redan att medlemsländerna har avskaffat sig själva. EU kan rent teoretiskt göra precis hur de vill. Men det är för tidigt, då skulle de tappa all förtroende. Röda Korset delar sedan ett år tillbaka ut mer mat till fattiga i Europa, än till fattiga i Afrika. Och det ekonomiska svindleriet kommer med all sannolikhet få fortsätta de kommande åren i oförminskad takt. Därför är Ries slutsats ganska logisk. Så var beredd. år 2020 är i alla fall EU redo.

Artikel från Dr. Tomas Ries hos The British Army Journal.

Tack även till Exponerat, som uppmärksammar rapporten.

1 kommentar:

  1. Troligtvis blir det mest muslimer som de kommer kriga mot men även nationalister. Dvs. de kommer få driva ett ovinnbart 2 frontskrig och kan tänka mig att Ryssen vill vara med på ett hörn också.

    De kommer förlora.

    SvaraRadera