fredag 25 januari 2013

KD smittas av David Camerons EU-skepsism.

KD svänger. 
KD kämpar för sin överlevnad. Många konservativa väljare är besvikna på KD, och många falanger inom partiet är besvikna på Göran Hägglund som partiledare.

Inget som borde förvåna egentligen. Är man desperat så är man helt enkelt det. Men vi bör se det som något positivt att KD nu blir mer EU-skeptiska. KD sager numera nej till euron, uppenbarligen påverkade av David Camerons EU-skeptiska utspel. Sedan tidigare har Annie Lööf också ändrat Centerpartiets profil i eurofrågan, och även de säger nej till euron. Moderaterna vill egentligen ha euron, men det är inget som de driver idag. Folkpartiet är de som främst kämpar för att Sverige ska ansluta sig till euron. På den progressiva sidan vill även Socialdemokraterna se Sverige ansluta sig till euron. Miljöpartiet och Vänsterpartiet är å andra sidan båda skeptiska. Sen finns så klart även Sverigedemokraterna som är rent av anti-EU.

Då har vi alltså 3 av 8 partier i Riksdagen som är för euron i nuläget. Men två av dessa partier har tillsammans en klar majoritet av väljarkåren för att genomföra detta. Men det vore väl lite för bryskt att göra så mot väljarnas vilja.

En viktig skillnad att påpeka är det att, av de 5 partier som inte vill ha euron, så är det fyra som inte vill lämna EU. De talar snarare om att göra EU "mer demokratiskt", "minska dess inflytande" eller som Jonas Sjöstedt V(PK) skrev nyligen på SvD om att "EU måste förändras".

I dagsläget finns det bara ett parti som vill lämna EU och som nyligen krävt en folkomröstning för att lämna unionen. Och det är Sverigedemokraterna. Men som jag skrev tidigare så finns det en blackout i svensk media, när det gäller att uppmärksamma SD:s EU-kritk. Detta för att i bästa mån se till att dessa missnöjda väljare fångas upp av de etablerade alternativen. Mycket, mycket, mycket lågt av svensk MSM. Men så klart inget som direkt förvånar.

I själva verket borde EU-frågan vara landets absolut viktigaste fråga. En fråga som media förmodligen kommer att göra allt för att undivka eller tiga ihjäl. Hur som helst är det intressant hur partier ställer om nu och börjar förbereda sig redan nu inför valrörelsen till nästa år.

2 kommentarer:

  1. Svensk MSM är enbart propagandacentraler, det är ju fantastiskt hur mycket det mörkas och ljugs, brukar sitta och titta ibland med folk som inte är skolade i den propaganda de håller på med och påpekar hur de lurar tittarna t.ex. vid fall där någon invandrare gör något hemskt brott och man mörkar det.

    "Ja han heter X och kommer från Y, men det tycker de inte du ska veta, de vill inte att du ska veta Y gruppen gör alla dessa brott de anser att ni inte kan hantera denna kunskap risken finns att du blir främlingsfientlig" ganska ironiskt då att det är dessa främlingar som är fientliga gentemot Sverige och dess befolkning.

    Men mest förvånande i denna sörja är att i stort sett alla verkar tro att EU är något det inte är, och då snackar vi om folk som påstår sig vara icke-socialister som inte ser vilket socialistprojekt EU verkligen är, samma sak med den globalism vi ser i världen, den Merkantilism det rör sig om (Dvs. Fascism som även den är en gren av det socialistiskaträdet, otroligt ironiskt när socialister använder fascist som ett svärord när fascister är socialister även de :D )

    SvaraRadera
  2. Cameron representerar endast City of London. 11 europeiska stater, bla Tyskland och Frankrike, vill introducera transaktionsskatt. en löjlig sådan, bara 0.1 procent men även det är för mycket för parasiter i London. De parasiterar ju på alla och vill ha fortsatt free ride och Cameron vet att hans bluff är lätt att syna. Britter har ingenting av industri kvar, bara City of London.

    SvaraRadera