torsdag 4 oktober 2012

Även Gary Johnson och det Libertarianska partiet är kontrollerad opposition.

Idag kunde folk här hemma i Sverige se debatten mellan republikanernas Mitt Romney och demokraternas Barack Obama. Ytterliggare en tredje som många hade hoppats på, men som inte fick vara med, åtminstone i den här första ronden var libertarianernas Gary Johnson.

Libertarianska partiet har lockat till sig en del av Ron Pauls förre detta anhängare då de är kritiska mot etablissemanget och tvåpartisystemet. Tyvärr kommer jag att avslöja för dessa att en röst på Gary Johnson är fullständigt värdelöst, eller snarare en röst på etablissemanget.

Libertarianska partiet placerar sig gärna i mitten av den politiska skalan. De vill gärna locka till sig demokrater från vänster när det gäller sociala frågor, och republikaner från höger när det gäller ekonomiska frågor. Jag skulle själv beskriva deras nuvarande ledning under Johnson som ett gäng högerliberaler. Inte en endaste droppe av konservatism när det gäller värdefrågor, men inte heller någon form av socialism gällande ekonomiska frågor.

Gary Johnson har haft svårt att locka till sig de mer värdekonservativa Ron Paul-anhängare då han är för både abort och massinvandring. Lite mer "pragmatiska" Paulister gillar honom för att han tala om The Federal Reserve och hur den trycker sedlar och förstör den amerikanska Dollarn och därmed även hela den amerikanska ekonomin via inflation. Han ses som en outsider då han inte tillåts vara med i debatterna (än så länge), mycket på grund av nya regleringar sedan Ross Perot skrämmde etablissemanget genom att bryta sig in i debatterna mellan Bill Clinton och Bob Dole år 1996.

Tyvärr så är inte libertarianska partiet det den en gång kanske var. 2008 var deras kandidat FBI-agenten Bob Barr som gjorde många skeptiska till partiet redan då. Förre detta demokraten Mike Gravell anklagade partiets organisation för bedrägeri då han eliminerades och Bob Barr blev där med vinnaren. Än idag är det oklart vad som hände. Men det mesta tyder på att man fuskade bort Gravells kandidatur till förmån för en FBI-agent.

Den rike politikern Gary Johnson har länge varit aktiv inom det republikanska partiet. Men i år gick han över till libertarianska partiet efter att ha dragit med sig tidigare anhängare från republikanska partiet. Tillräckligt många för att få sig en ledande position bland favoriterna bland årets kandidater för libertarianerna. Där fick han möta filmskaparen, författaren och NWO-forskaren Bill Still som också var bland favoriterna. Men det verkar som att Still fick spela Gravells roll medans Johnson fick spela Barrs roll i år, i det tyvärr redan genomkorrupta libertarianska partiet.

Just Bill Still har avslöjat några ganska allvarliga detaljer om Johnson och hans kampanj, vilket tyder på att han inte är ett alternativ emot etablissemanget, snarare kontorllerad opposition.

Gary Johnson har själv fört en mycket slarvig kampanj rent ekonomiskt. Och Still frågar sig om en så inkompetent individ skulle överhuvudtaget kunna leda landet ur den ekonomiska krisen. Sen som ett bombnedslag avslöjar Johnson att han är för att landet ska skuldsätta sig mer än vad de redan gör. Han ser lån som helt oproblematiska. Det är redan här lätt att förstå Bill Stills frustration, men där slutar inte det hela. Det avslöjas även att mannen bakom Johnsons kampanj är en viss "hitman" åt det republikanska partiet. En man vid namn Roger Stone som jobbat under så väl Nixon som Bush-klanen och som är lojal till the Federal Reserve och bankmaffian i Wall-Street, är alltså mannen bakom Gary Johnson. Stone har sina agenter på plats som en del av Johnsons kampanj. När Bill Still konfronterar Johnson som kopplingen till Stone får han inget svar tillbaka. inte heller det libertarianska partiet tar avstånd från Stone. Precis som Johnson hade Stone bara nyligen bytt från republikan till libertarian.

I slutändan fick Gary Johnson partiledningens favör över den Bill Still. Kanske Johnson lyckas samla på sig tillräckligt många röster trots allt för att bryta spärren och tvinga till ett trepartisystem i USA till valet 2016, med tanke på hur besvikna amerikanerna ändå är på de andra två. Det blir väl som i England, där tre deltar i debatterna istället för bara två. Dock kontrolleras alla tre partier av eliten i båda länderna.

Bill Still om Gary Johnsons kandidatur.Bill Still om att Gary Johnson vill låna sig ur krisen.Bill Still om Gary Johnsons kopplingar till elitens undersåt Roger Stone.(Disclaimer: Jag håller själv inte med alla lösningar som Bill Still kommer med. Men han har alltid intressant information i alla fall, och i det här fallet var det högst relevant). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar