fredag 20 april 2012

Riksbanken fortsätter med extremt låg ränta - journalister vill se ännu lägre ränta!

Sveriges Riksbankschef tillika keynsian: Stefan Ingves. 
Häromdagen höll Riksbanken presskonferenser där de konfirmerade de tidiga rykten om att räntan skulle förbli oförändrad på 1,5%. Därmed kan den svenska skuldfesten fortsätta. Alla tidigare antydningar om att höja räntan från Stefan Ingves sida visar sig vara en bluff. En bluff som i längden kommer att kosta svenskarna dyrt.

Sveriges Riksbank har idag som policy att upprätthålla ett "inflationsmål" på 2%. Detta är en skadlig penningpolitik. Men det är så verkligheten ser ut. Den svenska kronan kommer att fortsätta sin försvagning. Så jag rekommenderar läsarna att köpa Guld och Silver. Till höger rekommenderar jag två webbsidor där man kan köpa det och därmed ha riktiga pengar i sina händer istället för det som Stefan Ingves och company trycker med sina sedelpressar.

Värst av allt är dock inte Riksbankschefens policy, utan alla våra hjärntvättade journalister (inom ekonomi i det här fallet). De uppfattas som "höger" "moderater" och "borgerliga" av allmänheten. Sanningen är att ekonomijournalister är indoktrinerade keynsianer som talar stolt om Stockholmskolan. Jag vet detta då det kryllar med sådanna dårar i Universiteten. Det är det man får lära sig när man ska plugga nationalekonomi och statskunskap på Universitetsnivå. Så det är inte så konstigt att journalister också är keynsianer.

Under presskonferensen på svenska fick Ingves frågor om varför Riksbanken ligger oftast strax under "inflationsmålet" på 2% (alltså som om det vore något negativt). Annars har vi mest sett hur Ingves pressas av dårarna för att sänka ränten. De vill med andra ord ha mer billigare pengar. De vill se en REJÄL skuldfest, den vi har nu räcker tydligen inte. De vill med andra ord pumpa upp bubblor. Det är smärtsamt att se Stefan Ingves förklara sig. Han lutar sig mot sina prognoser, där han menar att det kommer att bli bättre, dock inte lika bra som förr.

Beteendet bland svenska ekonomer och ekonomijournalister håller i sig. Vi har tidigare sett hur de går till attack mot banker för att de själva väljer att höja räntor då inte Riksbanken gör det. Men då ryter de till, och får med sig flockdjuren som gäran vill ha billigare pengar. De vill ju köpa sig nya ipods, platt-TV och skor med lysen. Flockdjuren är beredda att skuldsätta sig och håller då med våra keynsianska journalister. Detta får även Anders Borg att ryta till mot bankerna, som egentligen gör det enda logiska.

För att förtydliga, bankerna kan ha sina dyra fallskärmsfester. Men detta beror inte på deras "omoraliska" beteende. Snarare beror det på vad Stefan Ingves, Anders Borg och ekonomjournalisterna gör. Av dessa är det så klart Stefan Ingves som bär det främsta ansvaret. Ser du till att pengarna blir extremt billiga, så borde det inte förvåna dig att det blir fallskärmsfest hos bankerna.Viktor Munkhammar snuddar på mållinjen i sin resonemang på Dagens Industri kring vad Riksbanken sysslar med. Ändå vidhåller han samma ståndpunkt som övriga ekonomijournalister i Sverige.

Peter Schiff förklarar varför det är nödvändigt att höja räntan (och det REJÄLT!).Jag rekommenderar återigen för er som vill lära er om ekonomi, se till att följa Peter Schiff. Det finns många YouTube-klipp på honom där han förklarar olika frågor och han har även sitt eget radioprogram i USA. Det är värt att följa honom istället för att skuldsätta sig till CSN och bli indoktrinerad på svenska högskolor och Universitet in i keynsianism.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar