tisdag 10 januari 2012

Vem är medias nya gullegris egentligen?

VPK:s nye ledare.
Både svensk media och så kallade "politiska experter" verkar hoppa jämfota av lycka nu när Tor Jonas Sjöstedt tar över som ledare för VPK. Jag undrar ifall svensk media kommer att få samma glädjafnatt när SD vaskar fram en statsministerkandidat 2015...

Det tragiska i det hela är inte bara frånvaron av verklig kritisk granskning om vem den här personen egentligen är, utan att den kritik som väl kommit från Sveriges så kallade "höger" tidningar handlat mest om hans bostadssituation och att han skulle vara socialist. Rent av löjligt måste jag säga.

Har svensk journalism verkligen sjunkit till en så låg dagisnivå? Med Sjöstedts ambitioner i åtanke förtjänar mannen hårdare granskning! Det hela påminner om de tafatta angrepp på Obama innan valet 2008 där man drog fram hans allra sämsta egenskap.... att han rökte lite för mycket.... med det ville amerikanska journalister antyda att det var det absolut värsta de kunde hitta hos honom. Och nu gör Sveriges journalister exakt samma sak!

Nå väl, låt oss återgå till huvudämnet, Sjöstedt.

Precis som så många andra har konstaterat så ger Sjöstedt en mycket trovärdig intryck. Han verkar ärlig. Han verkar som att han är på riktigt. Och det är nog det som gör att många tycker om honom, även utanför hans eget parti.

Jonas Sjöstedt blev medlem i Kommunistisk Ungdom, redan när han var i unga tonåren år 1978, VPK:s ungdomsförbund under tiden då Lars Werner var kommunisternas ledare. Och ja, Lars Werner precis som Lars Ohly är en hel kapitel i sig. 1978 var alltså året då både Lars ohly och Jonas Sjöstedt blev medlemmar i Kommunistisk Ungdom (KU).

Men Lars Ohly är inte den ende som kallat sig kommunist. Jonas Sjöstedt har även gjort det. Och erkänner att han gjort det fram tills slutet på 80-talet. Och ja, det här tror jag är något som spökar lite fortfarande. Även om han Sjöstedt inte är lika klantig så är det ett faktum han var med i ett ungdomsförbund och ett parti som tydligt kallade sig för kommunister. Vilket i sig är obehagligt. Men det verkar som att folk i Umeå är mer bekväma med massmördar ideologier än i resten av landet. (Kanske läsare som varit där kan dela med sig av vissa intryck).

När Lars Ohly tog över som VPK-ledare 2004 blev detta smärtsamt tydligt. Janne Josefsson gjorde en special gällande detta som inte gick att undgå. Kommunisterna ska vara glada att (S)(V)T såg till att inte visa dokumentären under ett valår.

(Observera att både Vanja Larsson och Jan Gustavsson ser begreppet "kommunist" helt oproblematiskt och till och med kallar sig själva för det. Gustavsson kallar sig även marxist-leninist).

Det är i detta sammanhang som Magnus Utviks bok "Med Stalin som Gud" blir mycket intressant. Ty enda kritiken som fick Sjöstedt ur balans inför valet som ny VPK-ledare var just Utviks angrepp. Utvik avslöjar om hur KU fungerande som en inskolning av unga till försvarande av kommunistregimer. Tydligen så vet Utvik något om just Sjöstedt och hur han möjligtvist indoktrinerats i unga åldern. Varför skulle Utvik annars rikta sin kritik mot just Sjöstedt?

Men låt oss försöka se förbi detta. "Lets give him the benefit of the doubt" som man säger på USA:ska. Det var trotts allt mer än 20 år sedan Sjöstedt kallat sig kommunist och han kanske har lyckats skaka av sig indoktrineringen från när han var yngre.

Jonas Sjöstedt skulle så småningom hamna i Bryssel för VPK:s räkning och har idag säkert mycket goda kontakter med kommunister runt om i hela Europa sedan sin tid i EUL-NGL-gruppen i EU-parlamentet. Men inte nog med det. Det sägs att han flyttade från Bryssel till New York på grund av sin fru. Men är man så ambitiös som denne Sjöstedt så kan man tänka sig att han skulle snarare finna nytta av att knyta an kontakter med den amerikanska vänstern. Och så blev minsan fallet!

Av någon anledning har media inte velat kolla upp vad kelgrisen Sjöstedt sysslat med i USA. Det finns extremt lite info på nätet gällande detta. Men vi vet att han var medlem i SP-USA (Socialist Party-USA) sedan 2006. Tur för läsarna hittar man en kommentator på Wikipedia som menar att han jobbat tillsammans med Jonas som han känner. Men viste inte vart han skulle kunna hitta någon källa på engelska för att lägga fram det på Wikipedia.

"Not sure how to cite this: I know Jonas and work with him in the SP-USA, but I`m not sure there´s anything I can cite in English that confirms this. Advice?"

Detta skrevs kl.17:59, 29 oktober 2007 (UTC).

Kommentaren är skriven av Thomas (Tommy) Lorne Miles. Som tur är länkar signaturen ända fram till hans blogg. Miles är även vänner med Sjöstedt på FaceBook.

Miles blogg är kanske lite av en klassisk amerikansk vänsterblogg. På senare inlägg handlar det mycket om OWS-rörelsen. Men bloggen är även väldigt nischad till Afrika på ett sätt som påminner mycket om terrorsvenskarnas reportage. På Facebook är han med i många västafrikanska socialistiska grupper. Och han verkar även kunna franska. En utav hans favoritböcker är "Prison Notebooks", skriven av en av kulturmarxismens fäder, Antonio Gramsci.

Så vi har en socialistisk internationalist som tillhör den amerikanska värdeliberala kulturvänstern med viss vurm för västra Afrika. Men låt oss inte vara allt för elaka. Den amerikanska vänstern har en del vettiga saker att säga om till exempel den amerikanska militärindustriellakomplexet, och kritiken av USA:s utrikespolitik är så klart riktigt.

Den 3 oktober 2011 skriver Miles ett blogginlägg gällande NYPD och OWS-protesterna i New York. Han skriver följande:

"My report was posted with my photos below, but you should really read my friend Billy Wharton`s account of the October 1st Brooklyn Bridge march and the more than forty other stories by people who were there, collected nicelly at The Guardian."

Samma socialistiska budskap. Vi känner ju igen detta.
Så det verkar som att Miles är goda vänner med en viss Billy Wharton. Jonas Sjöstedt är också vänner med honom på FaceBook. För de som inte vet så är Billy Wharton SP-USA:s ordförande och därmed den som har mest inflytande i partiet och de som väljs till president kandidat för partiet.

Billy Wharton är kanske än tydligare med sin kulturellmarxism. Ytterliggare en stor fan av Antonio Gramsci. Aktiv inom "anti-rasismen" och med i diverse olika vänster grupper på FaceBook.

SP-USA har så klart många starka band till fackföreningar i hela USA. Partiet är lite av mellanmjölk om jag skulle beskriva det. De är betydligt mer sofistikerade än Communist Party-USAs som finansierats direkt av George Soros foundation-grupper och som har även gått ut med att "taktiskt" stödja Obama.

SP-USA är dock inte i närheten lika sofistikerad som Lydon LaRouche-gänget i LaRouchepac. Där har vi en vänstergrupp som tydligt tar avstånd från George Soros och som gör vad de kan för att försöka avslöja hans operationer och hur han använder sig av vänstern.

Det är något som förmodligen aldrig skulle ske hos SP-USA, då de sammarbetar väldigt nära med George Soros olika foundation-grupper. Så de finansieras inte direkt av George Soros, men de verkar inte ha några större problem att sammarbeta med de grupper som finansieras av honom.

SP-USA är dock tydliga med att ta avstånd från och kritisera Obama. De har sedan början velat hävda att Obama är minsan ingen socialist och att hans sjukvårdsreform egentligen är en form av smygkapitalism där endast storföretagen tjänar på det hela (vilket i sig är helt berättigad kritik). SP-USA har gått så långt till att till och med kritisera den amerikanska vänsterns favorit Dennis Kucinich för att ha skrivit på Obamas sjukvårdsreform.

Så nu kanske folk förstår vad jag menar när jag kallar SP-USA för "mellanmjölk". Inga problem med att sammarbete med George Soros-grupper men med hyfsat vettig kritik av Obama ur ett vänsterperspektiv.

Billy Wharton "gillar" Michael Moore i både hans privata och officiella konton på FaceBook. Moore som i sin tur har skumma kopplingar i sig. Whartons parti SP-USA verkar också ha viss vurm för Pederasti. Greg Pason som är en aktiv medlem i partiet är nämligen med i NAMBLA (North American Man/Boy Love Association). Denne Pason var med och delade ut information från NAMBLA till partiet tidigare, som aktivism. NAMBLA kan endast jämföras med RFSU:s PAG (Pedofila ArbetsGrupp). Jag länkar till videon som avslöjar SP-USA:s kopplingar till NAMBLA, Michael Moores kopplingar till Ari Emmanuel, bror till Rahm Emmanuel med mera. Se till att läsa och kolla upp länkarna på info-sektionen av videon.

Så Jonas Sjöstedt kallar sig inte längre för kommunist, utan socialist och feminist. Man kan fråga sig hur hans tid och aktivism i New York och inom SP-USA har påverkat honom i den ändrade inställningen.

Världen fägslad av den internationalistiska maffian.
Tillsist finns det ett element vilket de flesta verkar helt medvetna om, men de verkar inte tycka det är ett dugg intressant. Jonas Sjöstedts fru heter Ann Måwe. Och hennes bakgrund är inte bara intressant i sammanhanget, utan kanske helt avgörande för VPK:s framtida politik nu när hennes karl tar över partiet.

Ann Måwe arbetade för FN som diplomat i New York. Hon var Sveriges (så kallade) ständiga representation vid FN. En post som används av FN för att föra att basunera ut FN:s agenda till massorna (som jag tidigare skrev om). Av någon anledning utgår många i Sverige från att FN är en neutral kraft utan en egen agenda. Men vi bör se till de som finansierade FN från början. Och vilka var de som gärna ville ha ett NF under mellankrigstiden och som tilslut fick ett FN först efter ytterliggare ett brutalt världskrig? Vilka var de som var med och finansierade FN från början?


Jepp, världseliten har länge puffat på en världsregering och de erkänner att FN är embryot till denna projekt. Även om vänstern gärna ser sig som anti-globalister så är de i grunden ideologiska bröder till den globala elitens idéer om internationalism. Även symbolismen är slående likt och det finns en anledning till detta. Men låt oss återgå till Ann Måwe.

Efter lite grävande visar det sig att Ann Måwe tidigare bott i Paris. Och har genom sitt arbete goda kontakter med IMF, Världsbanken och övriga organ som hör till FN. (En insider?)

Paret Sjöstedt-Måwe verkar vara en väldigt ambitiös kombination. Måwe var tydligen student vid Uppsala Universitet. Som norrländska förmodligan med i Norlands Nation då han var aktiv inom NONSENS (Norrlands Nations SpexEnsemble) som är student nationens spexgrupp.

Vi känner igen loggan.
Men det var mer än teater och nöjen som Måwe sysslade med som student i Uppsala. Hon var nämligen aktiv inom UF (Utrikespolitiska Föreningen) i Uppsala. En förening som tydligt verkar drilla sina aktiva att dyrka FN och dess idéer. Utan att överdriva. UF Uppsala bildades 1925 och var från början en förening som starkt förespråkade för NF (Nationernas Förbund) och sedermera fn (Förenta Nationerna).

Måwe drivs väldigt mycket av FN:s idéer precis som en del i hennes släkt verkar det som. Hon precis som sin syster och sin systers man har nämligen alla tidigare varit ordföranden för UF Uppsala! Så Ann Måwe verkar ha sattsat en del i den här sortens verksamhet.

Vi kan konstatera att FN drivit sin agenda igenom de senaste åren gällande ett antal händelser. Klimatfrågan, den arabiska våren, OWS-rörelsen, finanskrisen. Måwe är tydligt kopplad till detta genom sitt arbete (och engagemang). Nu är även VPK:s politik kopplad till detta.

Var det inte Sjöstedt som sa att man skulle driva klimatfrågan? FN-agenda.

Hur röstade Sjöstedt när det gällde kriget i Lybien? Han röstade JA!

Hur röstade Sjöstedt när det gällde Afghanistankriget? Han la ner sin röst. (Är det frugan som ringer och talar om för honom hur han ska rösta?)

Hur röstade Sjöstedt vad gäller pengar till IMF? Han la ner sin röst. (Återigen: Måwe sitter på möten med IMF-delegater och SMS:ar maken om hur han bör agera?)

Hur röstade Sjöstedt vad gällde grundlagsändringen som befäste Sverige som vassalstat till EU? Han röstade JA!

Kan man överhuvudtaget ta Sjöstedts EU-kritik på allvar? VPK har till och med skrotat kravet på utträde ur EU. Partiets anhängare menar att det skulle vara en "anpassning" till det nuvarande läget. Ungefär samma argument som Sjöstedt använde för att försvara sitt JA till grundlagsändringen. Detta trotts att hans partikamrat i EU-parlamentet Eva-Britt Svensson vädjade sina partikamrater att rösta NEJ till grundlagsändringen.

Det finns mycket som är motsägelsefullt i Sjöstedts kritik av EU i övrigt. Han vet att SD är deras främsta utmanare och kommer ständigt och jämt att komma ut med felaktigheter om hur SD agerar i kammaren på sin blogg. Kanske medvetet för att ge vänsterbloggar lite kött på bena. Dessa bloggar kommer aldrig att se på hur Sjöstedt själv röstar i Riksdagen och i så fall vem Sjöstedt egentligen är springpojke för. Inte heller kommer det dubiösa kopplingar till både FN och NY:s-vänster att tas upp där.

I övriga anmärkningar så skrivs Ann Måwe, Ann Mawe på FaceBook. Förmodligen för att hon skapade sitt konto utomlands. Sjöstedt och Måwe är inte reggade som gifta på FaceBook. (Man kan fråga sig varför, rent spekulativt). En förmodad släkting till Måwe verkar jobba på Attendo Care. (Bilden börjar klarna upp nu). Kolla själv upp och se vilka nätverk ni kan finna.

Jag skulle vilja avsluta med ett citat från vår nuvarande Statsminister och vad han har att säga om en individ som en gång i tiden kallat sig kommunist och som nu driver FN och elitens agenda i främsta rummet.

"Jag vill gratulera Jonas Sjöstedt och välkomna honom som partiledarkollega. Jag ser fram emot att mötas och diskutera såväl politik som regeringsalternativ framöver"

 Regeringsalternativ?!? Intressant... Mycket intressant...

13 kommentarer:

 1. Intressant! Fascinerande med all denna inavel i maktens boningar.

  SvaraRadera
 2. Allmänt sett så är väl den ”svenska modellen” ingen höjdare precis, tyvärr tyvärr... :cry:

  SvaraRadera
 3. Vänsterpartiet förkortas V, inte VPK. Annars är jag imponerad av konspirationsteori i allmänhet och detta i synnerhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För oss som är lite äldre så kommer V för evigt vara VPK.

   Vill de inte vara VPK då ska de lämna partiet omgående.
   Bara för att du målar läppstift (V) på grisen (VPK) så är grisen (VPK) fortfarande en gris (VPK).

   Radera
  2. Med foliehatten på läser jag denna sida med stort nöje. Det sista om att Sjöstedt och Reinfeldt på något sätt konspirerar tillsammans gör ju att man undrar om den är skriven på skämt. Vilket den ju är oavsett författarens avsikt.

   Radera
  3. Det är inget skämt. Annars skulle du kunna plocka isär artikeln.

   Ifall Sjöstedt och Reinfeldt sitter på samma tåg, får vi kanske reda på i framtiden.

   Faktum är dock att Sjöstedt följer eliten i betydligt högre utsträckning än Reinfeldt med tanke på hans instälnning till den "arabiska våren", klimatalarmismen och förespråkande av fler regleringar på marknaden.

   Jag skulle vilja hävda att Sjöstedt är mer av en lydhund för eliten. Och förmodligen lättare manipulerad än Reinfeldt.

   Radera
 4. LillMicke - smaken är som baken delad !

  SvaraRadera
 5. Det är befriande att läsa en blogg om Vänsterpatiet som inte är förskönande eller som försöker sopa deras förfärliga smutsiga historia under mattan. V(PK) som partiet alltid kommer heta i mitt medvetande har okritiskt hyllat en politisk ideologi som mördat långt många fler helt oskyldiga människor än nazisterna. Att Sverige är ett vänsterland som styrs av vänsterjournalister har alltid varit tydligt. Med undantag för Uppdrag Gransknings reportage om Lars Ohly har V(PK) och alla andra kommu.. jag menar socialister helt sluppit den obehagliga granskning som de förtjänar. Sjöstedt är en kelgris som lyckats kamouflera sin smutsiga historia väl. Gift med en stenrik kvinna och med flera år i New York bakom sig har han nu bosatt sig på Östermalm av alla ställen. Vem kan tro att en person som har så många "höger"-checkboxar ikryssade velat förvandla detta land till en kommunistisk ditkatur?

  Det är skamligt att inte V(PK) och Sjöstedt granskats hårdare och det är skamligt att detta parti alltid ansetts rumsrent. De skyldiga är såklart socialdemokraterna som haft makten i vårt land under så många år och som alltid haft ett tyst men tryggt stöd från V(PK).

  Avslutningsvis vill jag påminna alla om vad vi barn fick se på 80-talet i SVT. På bästa sändningstid (17:30) när större delen av alla barn i Sverige ivrigt väntade på: "Kom nu'rå, vaddå? Barnprogram i TV2" visade SVT propagandafilmer om diktatorn Castro och hans förfärliga Kuba. Vi fick veta hur god han var, hur bra barnen hade det, vilken fin utbildning de fick och hur mätta de blev i magarna. Men det är ju inte så konstigt när Harry Schein och Palme spelade tennis ihop. Efter den här ciggen förstår man vad Schein blev ombädd att visa i SVT, för skattebetalarnas pengar:

  http://basedonatrue.blogg.se/2011/december/olof-palme-och-fidel-castro.html

  SvaraRadera
 6. UF Uppsala bildades 1948 (inte 1952), 65 års jubileet kommer uppmärksammas under 2013!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla istället på källan:

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Utrikespolitiska_föreningen_i_Uppsala

   Innan 1954 hette det Uppsala Studentförening för Nationernas Förbund, grundat år 1925. De återuppstod sedan efter kriget som SFMS.

   Det står till och med:

   "Utrikeespolitiska föreningen i Uppsala återuppstod efter kriget som Sveriges första officiella FN-förening för studenter den 18 februari 1948 under namnet Studentföreningen Mellanfolkligt Samarbete (SFMS)."

   Så de har alltid varit samma globalistiska organisation sedan 1925 oavsett vad de må ha kallat sig.

   Radera
 7. Reinfeldts replik var förstås en utmaning till Sjöstedt att formulera ett socialistiskt regeringsalternativ, inget annat. Har artikelförfattaren missuppfattat allt annat han skriver om lika mycket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan man tolka det så.

   Har Reinfeldt tagit avstånd från att bilda regering med bolsjevikerna? Nej. Av åtta partier så är det tydligen bara ett parti som inte får vara med. Och då menade han inte VPK.

   Den enda som tagit avstånd från VPK har varit Maud Olofsson. Men hon är ju inte partiledare längre.

   Radera
 8. Ja, osvuret är kanske bäst; Reinfeldt verkar vara beredd att gå över lik för att hålla SD och dess väljare utanför allt inflytande på svensk politik.

  Ber om ursäkt för att jag var lite spydig..

  SvaraRadera