måndag 23 december 2013

EU:s hälsoråd (EFSA) ger ASPARTAM grönt ljus.

EU:s hälsoråd EFSA (European Food & Safty Authority) publicerade nyligen en studie där de slår fast att den giftiga nervgiften ASPARTAM, som orsakar cancer bland annat, är helt utmärkt för EU-medborgarna att konsumera. 

Dr. Alicja Mortensen som genomförde panelarbetet åt EFSA säger att resultatet representerar den som tagit mest hänsyn till eventuella risker. 

"It´s a step foreward in strengthening consumer confidence in the scientific underpenning of the EU food safty system and the regulation of food additives." 

I England fastslår NHS (National Health Service) att resultatet var mycket välkommet då just ASPARTAM varit utsatt för stora "konspirationsteorier". 

"Aspartame has been a sweetener with the biggest "conspiracy theroy" stories ever- ranging from behavior issues in children to liver damage and cancer - all totaly disproven, yet again, by this detailed scientific review." 

Det är dock inte alla som håller med. Och många studier har gett helt andra resultat. Det skulle bli mer intressant att se vilka kopplingar EFSA har till ASPARTAM producenterna. Självklart ska ni avstå från ASPARTAM! 

BBC

2 kommentarer:

 1. Låter som korruption.
  Aspartam är skit, samma sak med acesulfam k osv.
  T.o.m. Expressen varnar för de 6 vanligaste:
  http://unvis.it/www.expressen.se/halsa/har-ar-riskerna-med-sex-syntetiska-sotningsmedel/

  Cyklamat
  "Larmrapporter i slutet av 60-talet visade att cyklamat är cancerframkallande. Nya studier har visat på motsaten. Får inte användas som tillsats i livsmedel i Sverige."

  intressant det där "det ger inte cancer numera" men får inte användas i livsmedel, hmmmm. :D

  Sen så smakar produkterna med detta i inte alls bra.

  SvaraRadera
 2. Hej alla, Jag heter Aisha Sadat och jag är här ute för att vittna om de goda verk som BABA NOSA UGO från Karnataka Temple har gjort, eftersom min lycka återställs, jag har varit gift i cirka 11 år nu, det kom till en punkt när min man började att agera konstigt och sedan lämnade han mig och våra två barn för en annan kvinna i över 6 månader, jag visste aldrig att han hade ett förhållande med en annan kvinna, den här kvinnan vill ta min lycka och allt som jag har jobbat för, kändes som slut allt. När jag letade efter en lösning kom jag över flera vittnesmål om Spellcaster på internet.
  Vissa vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han löser alla slags andliga problem, örtmedicin för sjukdom som Fybroid, Astma, könssjukdomar, njursjukdom, diabetes, erektil dysfunktion, vinnande lotteri. Jag trodde aldrig på spellcaster men jag hade inget alternativ eftersom jag letade efter lösning överallt, så jag fick e-postmeddelandet till BABA NOSA UGO från vittnesmålen online och beslutade att prova honom.
  Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom, han berättade för mig vad jag behövde göra och jag gjorde precis som han instruerade, förberedde något för mig att använda, han gjorde nästan allt själv, jag tvivlade faktiskt på när han sa till mig att Jag skulle förvänta mig en god nyhet, det var mindre än 14 dagar då min man ringde mig efter så lång tid. Han kom tillbaka om ursäkt och bad om förlåtelse, det hela var som en dröm, jag förlåtit honom och nu är vi ännu lyckligare än någonsin tidigare.
  Jag vill säga ett stort tack till BABA NOSA UGO för hans vänliga hjälp, jag har aldrig förväntat mig ett så stort andligt arbete och jag kommer inte att sluta dela hans vittnesbörd. Om du har något andligt problem och du letar efter en riktig och äkta Spellcaster, kontakta BABA NOSA UGO så blir du glad att du gjorde det.

  E-post: nosaugotemple@gmail.com / nosaugotemple@net-c.com

  WhatsApp: +37258031247

  https://karnatakatemple.wixsite.com/karnataka

  SvaraRadera