söndag 24 november 2013

Ukrainska "nationalister" demonstrerar FÖR ett EU-medlemskap.

Notera flaggorna med en hand där tre fingrar är uppsträckta. 


EJ I FT. Bilden ovan är en av många från Ukraina. Många har nog läst om att regeringen vågat nu ta en tydlig ställning mot EU-medlemskapet trots alla påtryckningar och trakasserier från EU-byråkraterna. Men även från vänstergrupperingar som vill både se ett EU-medlemskap för Ukraina och att, den George Soros lojala landsförrädaren Yulia Tymoshenko, släpps från fängelset. 

Att vänstern och landsförrädande fackföreningar deltar i demonstrationen är knappast något som förvånar. Däremot måste det ses som minst sagt märkligt att det Ukrainska nationalistiska partiet, Svoboda, också deltar i samma demonstration. Alltså inte i sin egen demonstration för att skicka en känga mot den nuvarande regeringen om att vara allt för nära till Ryssland. Utan i exakt samma demonstration som övriga vänsteroppositionen annordnade. Och även på grund av samma syfte, alltså att de gärna vill ansluta sig till EU. 

Jag märkte detta när jag såg på bilderna från demonstrationen. Och jag la märke till flaggan som symboliseras av en hand med tre uppsträckta fingrar. Jag tittade lite närmare, och insåg att det var Svobodas flagga. Jag tänkte först att det kunde inte stämma. Men när jag kollade på partiets (engelska) hemsida, så bekräftar de att de deltog i demonstrationen för ett EU-medlemskap. 

Svoboda förklarar sin iver att ge upp sin nationella suveränitet med att de identifierar sig som Européer, och att som Européer bör de därmed tillhöra den Europeiska Unionen. Alltså verkar det som att Svoboda ser EU som Europa. Något som de flesta vanliga nationalister skulle inte hålla med om. 

Jag kan förstå Svobodas skepsism mot Ryssland. Men att med öppna armar springa till EU och kräva att världssamfundet ska ingripa mot den Ukrainska regeringen, visar att partiet har ytterst lite respekt för Ukrainas egna nationella suveränitet. 

2 kommentarer:

  1. Ahh ett gäng låtsasnationalister, ungefär som många av de så kallade nationalister vi har här i Sverige, jag tänker främst på de olika socialister som leker nationalister som inte kan se hur socialismen i sig är antinationalistisk även den så kallade nationalsocialismen som alltid visar sig ha samma mål som de klassiska socialisterna (världsherravälde). Våra låtsas nationalister springer ju hela tiden internationalisternas ärenden genom att attackera diverse nationer och framförallt Israel som man konstant ljuger om och påstår vill ha massinvandring till Väst men ingen massinvandring till Israel, vilket är rent nonsens. Men det är inte förvånande då majoriteten av alla dessa låtsasnationalister har ett par saker gemensamt, de har köpt evolutionslögnen med hull och hår (dvs. man tror sig verkligen ha kommit från apor, dvs. hur kan vi lita på att de fortfarande inte är apor?) och man tror inte på Gud, dvs. man är ett gäng gudlösa apor enligt egen utsago. Dvs. två klassiska NWO irrläror som de käkat upp med hull och hår. Idioter är väl det snällaste man kan säga om dessa.

    SvaraRadera