lördag 19 oktober 2013

Piratpartiet försöker nyktra till i invandringsfrågan?Piratpartiet (PP) har idag två stolar i EU-parlamentet. Och med tanke på deras medlemstapp, från 16 till 10 tusen bara den senaste månaden, så försöker nu PP rädda sitt skinn inför EU-valet som kommer om lite drygt ett halv år. Just nu försöker partiets medlemmar bredda partiets politik, som annars brukar bara handla om frågor som rör nätet. Bland alla dessa inlägg finner vi ett som kommer från Torbjörn Wester, som sticker ut.

Nu ska vi inte överdriva och hävda att förslaget är klockren. Wester insisterar att Sverige har en skyldighet att fortsätta med en stor invandring, och att det är det enda moraliskt korrekta. Men det är ändå positivt att han lyfter fram att Sverige inte kan ta emot hela världens flyktingar. Och att det är orealistiskt att tro något sådant. Han vill, även som rubriken lyder, ha ett ökat transparens i invandringsfrågan. Vilket givetvis är bra.

Tyvärr för Westers del så tror jag knappast att PP:s partiledare, Anna Troberg, och hennes stab går med på denna tillnyktring av PP:s syn på invandringsfrågan. Men det är så klart positivt om partiet kanske blir lite mer pragmatisk. Däremot tror jag inte PP vinner på det. Möjligtvis förlorar de inte på det.

Vi får se om PP lyckas hålla sig kvar i EU-parlamentet. De verkar ha ambitionen att satsa även på Riksdagsvalet, vilket förklarar varför de försöker bredda sin politik just nu.

Läs Torbjörn Westers förslag HÄR.

1 kommentar:

  1. Om man tittar på förra EU valet så var det massor med folk som är invandringskritiska som röstade på PP som senare sade sig skulle rösta på SD, detta är nog ett försök som FP gjorde med sina språk-krav och liknande, dvs. en luring för att behålla sådana som röstat på PP som denna gång kommer rösta på SD.

    SvaraRadera