lördag 29 juni 2013

"Har blivit en trend att gå från KD till SD".

Pastorn Stanley Sjöberg (KD). 
Det har blivit en trend för Sveriges kristna att gå från KD till SD. Det säger Pastorn Stanley Sjöberg rakt ut. Han har nämligen varit ute i Bibelbältet för att möta människor. Och där märker han en tydlig trend. Därav SR:s användning av citatet ovan som rubrik efter intervjun.

Sveriges kristna som tidigare varit så pass lojala, börjar nu svika KD. SD ses som ett allt mer attraktivt alternativ bland Sveriges kristna. Och Sjöberg som själv ställer upp för KD ser detta som ett stort problem.

Han menar att kristna bör inte vara fientliga mot muslimer bara för att det finns teologiska motsättningar mellan kristna och muslimer i Sverige.

Muslimer i Sverige representerar tyvärr ett stort problem idag. Och tyvärr så kan vi även konstatera att dessa problem inte begränsas bara av de teologiska motsättningar som finns mellan de infödda svenska kristna och de invandrade muslimerna.

KD har gjort sina väljare besvikna ett flertal gånger nu. I synnerhet sedan Göran Hägglund tog över posten som partiledare. Journalister fascineras ändå över varför Sveriges kristna nu börjar närma sig SD istället för att närma sig FP eller M.

Dum fråga tycker jag. Tidigare kanske en kristen svensk väljare kunde vända sig till C eller M. Men idag går det inte att identifiera sig med dem. M-FP-C har markerat tydligt vart de står i värdefrågor. (Frågan är om de bara längtar till valet för att bli av med KD). Därmed finns det bara två val som kristna kan göra om de vill göra en markering. Och dessa är KD och SD.

2011 skedde det en kontrovertiell debatt i Riksdagen (ur ett värdekonservativt synpunkt), nämligen debatten om samvetsfrihet. Närmare bestämt om en sjuksköterska skulle kunna få vägra göra en abort om hon ansåg att den var omoralisk. Vi hade en tydlig 6-klövern som gjorde från början klart att denna förslag skulle skjutas ner. Så utskottet kom fram med ett motförslag till Europarådets förslag för samvetsfrihet. KD har det skrivet i sitt eget principprogram, att de är för samvetsfriheten. SD:s reservation slog dock bort KD:s då de är större (fler i Riksdagen). Och då var det frågan om KD skulle rösta på SD:s reservation och för deras eget principprogram, eller mot sig själva för att inte rösta med SD.

De valde då att lägga ner sina röster. Och jag minns att jag diskuterade detta när det väl hände. Följande resultat blev det.


271 - för utskottet (varav 96 S, 96 M, 24 MP, 22 FP, 19 C, 14 V)
20 - för res. 7 (varav 20 SD)
18 - avstod (varav 2 V, 16 KD)
40 - frånvarande (varav 16 S, 11 M, 1 MP, 2 FP, 4 C, 3 V, 3 KD) 

Voteringen uppmärksammades även internationellt

Julia Kronlid (SD) var en riktig klippa i den debatten, då hon ställde KD och 6-klövern mot väggen. 2012 Ställde hon och övriga SD (Mattias Karlsson och Kent Ekeroth) även upp för att försvara fostret om mamman blev misshandlad. SD är det enda partiet som kräver att fostret ges juridisk status. 


Och som jag tidigare konstaterat, så har Åkesson gjort mer än till och med Svensson när det gäller abortfrågan. Och dessutom har SD till skillnad från KD fört kulturkriget mot kulturmarxisterna när det gäller värdefrågor. Även de kulturella frågor spelar roll, då KD försökt anpassa sig till de övriga, så försvarar SD svensk kultur och även då de kristna element av den. (Debatten om skolavslutning i kyrkan är ett tydligt exempel).

Allt som allt finns det många anledningar till varför kristna nu väljer att gå från KD till SD. Även Erik Almqvist tog upp det, då Hägglund lyckades mota bort de sista spåren av konservatism inom hans KD.

7 kommentarer:

 1. Sjöberg är ekumeniker och teistisk evolutionist... Den mannen är inte Kristen, som KD med andra ord.

  Sen är han en sån där som tror att den judiska lagbiten om att vända andra kinden till betyder att man ska låta sig mördas, det är konträrt till Bibeln. Det är riktigt slugt att tro att man är fri att låta sig mördas, Jesus hade inte uppmanat till att sälja sina kläder för att kunna köpa sig svärd om så var fallet.

  Vidare så hade knappast Apostlarna burit runt på svärd om Jesus varit pacifist:
  Matthew 26:52 Then said Jesus unto him, Put up again thy sword into his place: for all they that take the sword shall perish with the sword.

  Pacifister som honom har mångas blod på sina händer då de låtit folk slaktas av bland andra muslimerna (kommunister, katoliker, hinduer, buddhister och andra har även sin beskärda del i slakten av Kristna). Såna som Sjöberg är de ulvar i fåraklädsel som Jesus varnade för, han ser ju verkligen harmlös ut, han ser ut som ett litet lamm väldigt töntig och så, men tittar man på hans doktriner så är det djävulens doktriner pacifism, teistisk evolution, karismani, ekumeni (dvs. att ansluta sig med Rom), att inte predika mot falska religioner som islam.

  Bara där har vi 5 ulv i fåraklädsel doktriner som Sjöberg lär ut, skulle man plöja igenom hans böcker skulle man nog hitta massor men varför slösa bort sina pengar på sån smörja när man snabbt och enkelt ser att det är en ulv i fåraklädsel, det är ju det som är så roligt med många av de mjölk-kristna, de fattar verkligen inte att en ulv i fåraklädsel ser ut som och verkar mjuk och trevlig, han ser ju jättesnäll ut Stanley men som Bibeln lär oss:
  Matthew 7:15 Beware of false prophets, which come to you in sheep's clothing, but inwardly they are ravening wolves.

  Det är i Stanleys hjärta vi finner ulven som kommit för att mörda de Kristna, sen de som varnar för ulvarna bespottas, de som lyser med sina "ficklampor" på delarna av ulven som är synliga... man kan inte rädda såna människor som inte vill se.

  De har även missat att vara VIGILANT:
  1 Peter 5:8 Be sober, be vigilant; because your adversary the devil, as a roaring lion, walketh about, seeking whom he may devour:

  vigilant
  VIG'ILANT, a. [L. vigilans.] Watchful; circumspect; attentive to discover and avoid danger, or to provide for safety.
  http://1828.mshaffer.com/d/search/word,vigilant


  vigilant
  vig·i·lant
  [vij-uh-luhnt]
  adjective
  1.
  keenly watchful to detect danger; wary: a vigilant sentry.
  2.
  ever awake and alert; sleeplessly watchful.
  http://dictionary.reference.com/browse/vigilant?s=t

  Du MHV är ett exempel på någon som är VIGILANT, hela tiden vakande över vad som händer och uppkommande faror och som varnar. Alla Kristna är beordrade att vara på detta vis, jag tror inte mer än någon procent av de Kristna är det, den stora massan antingen sover eller är blinda och har inte använt ögonsalva från Jesus:
  Revelation 3:18 I counsel thee to buy of me gold tried in the fire, that thou mayest be rich; and white raiment, that thou mayest be clothed, and that the shame of thy nakedness do not appear; and anoint thine eyes with eyesalve, that thou mayest see.

  Ögonsalvan var något som Israel använde i strid, typ som en sorts vaselin så att de kunde se när sanden och jorden yrde på slagfältet.
  Vi har en massa Kristna som springer runt med skit i ögonen så de inte kan se, Televisions program, Hollyweird och annan smörja.

  Därför de inte heller kan se ulvar som Stanley.
  De verkar inte heller förstå att de är mitt på ett slagfält.

  SvaraRadera
 2. Sen har vi ju alla andra saker KD gjort som inte borde förvåna varför de förlorar väljare.

  2011 så gjorde man debut på Pride galan:
  KD gör debut på årets Pridefestival
  https://www.flashback.org/t1535812
  Sen har vi abortturismen Hägglund ville ha till Sverige så speciellt Polska kvinnor skulle kunna komma till Sverige för att mörda sina barn eftersom Polen är ett starkt katolska land som har ett big no no till att döda barn (då Påven behöver soldater av kött och blod).

  Jag tror många Kristna vet vad Bibeln verkligen lär om sodomi och även vad pride leder till.
  Proverbs 16:18 Pride goeth before destruction, and an haughty spirit before a fall.

  och det är en Kristens uppgift att hata pride:
  Proverbs 8:13 The fear of the LORD is to hate evil: pride, and arrogancy, and the evil way, and the froward mouth, do I hate.

  Sodomiterna visste mycket väl vad man gjorde när man valde ordet Pride för sin sodomitfestival, de är precis som sin fader Satan, det var hans första synd, pride.
  Mycket allvarligare synd än vad de flesta förstår.  Sen ska man komma ihåg att KD startades av pingstmänniskor vilkas doktriner vilselett många miljoner människor.
  Azusa – the birth of pentecostal insanity
  http://www.christ-saviour.com/?p=383

  Flera bra böcker i ämnet som är GRATIS bara ladda hem, spara och läsa:
  17 Reasons why I left the Tongues Movement
  http://www.wayoflife.org/free_ebooks/17_reasons.php
  Charismatic Confusion
  http://www.wayoflife.org/free_ebooks/charismatic_confusion.php
  In Essentials Unity (ny bok)
  http://www.wayoflife.org/free_ebooks/in_essentials_unity.php
  Is Healing in the Atonement?
  http://www.wayoflife.org/free_ebooks/is_healing_in_atonement.php
  Tongues Speaking
  http://www.wayoflife.org/free_ebooks/tongues_speaking.php

  SvaraRadera
 3. Här en lista på anledningar till Kristna lämnar KD:
  *Pro-sodom
  *Pro-perversioner
  *Pro-dekadens
  *Pro-islam
  *Pro-massinvandring
  *Pro-marxism
  *Pro-apostata svenska kyrkan
  *Pro-abort

  vet inte om någon minns när KD började samarbeta med muslimer som landsförrädaren Leif Karlsson a.k.a. Abd al Haqq Kielan a.k.a. koran-Leffe
  https://www.flashback.org/t722754
  Imam ger KD råd (Sammanfogade trådar)/Mod
  https://www.flashback.org/t1107159

  KD har nog halkat in i Chrislam kätteriet:
  http://www.exposingchrislam.com/

  Ulven Stanley kommer dock aldrig kunna rädda KD. Det enda som kan rädda KD är att de åter till sina konservativa rötter, alltså inte lite grann utan hela vägen men det vill ju inte marxisterna och ulvarna i fåraklädsel.

  Idioterna verkar ju inte ens fatta varför de Kristna sticker vilket brukar vara ett bra tecken på att någon inte är Kristen, en Kristen ser ju direkt vad KDs problem är.

  SvaraRadera
 4. I debatten om samvetsfrihet i 2011 gjorde kd en tydlig och från den värdekonservativa synvinkeln även skrämmande markering: det är viktigare för dem att inte rösta tillsammans med sd än att rösta enligt sitt eget principprogram.

  Alf Svensson, även om han visserligen började som abortmotståndare, var tydligen inte längre någon abortmotståndare i 1998, se på http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9809/25/telegram/inrikes14.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hela partiet KDS startade ju som ett parti vars huvudfråga var aborter, nu är man abortförespråkare.

   How the mighty have fallen...

   Mt 7:26 And every one that heareth these sayings of mine, and doeth them not, shall be likened unto a foolish man, which built his house upon the sand:
   Mt 7:27 And the rain descended, and the floods came, and the winds blew, and beat upon that house; and it fell: and great was the fall of it.

   KD huset som byggdes på sand.

   Radera
 5. Satt och tittade lite snabbt på Statspropagandan som hade intervju med Hägglund från Antikristdemokraterna igår, i intervjun så tog faktiskt reportern upp att KD även är emot att transsexuella måste kastreras om de "byter kön", dvs. så du inte kan få en situation med den där kvinnan som lekte man som blev med barn och födde barn trots att den lekte att den var en man.

  Så det är ännu en till grej om Antikristdemokraterna.
  Sen påstod Hägglund att folk inte alls lämnar KD för SD så enligt Hägglund så ljuger alltså Stanley Sjöberg, men jag tror inte Stanley ljuger om det hela då jag själv noterat att så sker.

  Och vilken Kristen människa kan egentligen rösta på Antikristdemokraterna? De står ju för istort sett allt Bibeln säger stopp till och att inte göra.

  SvaraRadera
 6. I http://www.varldenidag.se/debatt/2013/07/10/KDU-tar-avstand-fran-br-liberalernas-manniskosyn/ berättas det att "Svenska evangeliska alliansen anordnade ett seminarium under Almedalsveckan på temat "Vad är människan värd 2050?", där KDU var inbjudna att gästa en panel tillsammans med tre andra ungdomsförbund, med mer eller mindre värdeliberal framtoning – Liberala ungdomsförbundet (FP), Grön ungdom (MP) och SSU.". Det stack i mina ögon att SDU inte hade bjudits in.

  SvaraRadera