söndag 9 augusti 2015

Trostkijistisk Labour-kandidat öppnar upp för att fängsla Tony Blair.

Kommunisten Jeremy Corbyn leder kampen om Labourpartiet.
Jeremy Corbyn kommer från Labourpartiets old school vänster. Han är en trostkijist, mer eller mindre öppen kommunist. Och nu leder han i mätningarna om att ta över Labourpartiet. Något som de mer reforminriktade socialister inom Labour inte gillar och menar riskerar att innebära en tredje förlust i rad för Labour. Som gammal fackpamp har han redan fått stöd från de mäktigaste fackföreningarna i England. Tydligt är att The Fabian Society ställer sig bakom honom.

Corbyn talar mycket om produktiva jobb, men samtidigt så köper han Romklubbens Agenda 21. Och han är också för massinvandring. Han har även gått till hårt angrepp mot Israel och hyllat Palestina. Corbyn är så vänster att vänsterextremisten, George Galloway, har sagt att om Corbyn blir Labours nya partiledare, så kommer han att lämna sitt parti, Respect Party, för att återgå till Labour.

Trots detta så är Corbyn en mycket intressant variabel inom engelsk politik. I synnerhet då han öppnat upp för att sätta Tony Blair i fängelse för hans delaktighet i krigsbrott. Så det är inte så konstigt att Tony Blair är uppriktigt rädd för den här kommunisten. 

Om The Fabian Society, som dominerar Labourpartiet, verkligen låter Corbyn jaga ner Blair och verkligen sätta dit honom, återstår att se. Men intressant är det i alla fall.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar