måndag 27 juli 2015

USA och Turkiet förbereder en markinvasion av norra Syrien!

Turkiet och USA förbereder för en stor markinvasion av norra Syrien.
Efter Turkiets kontroversiella bombningar av de kurdiska styrkorna som krigar mot ISIS sammankallade Turkiet NATO till ett blixtmöte. NATO-anhängare kunde inte längre täcka upp för hur NATO helt plötsligt blev ISIS flygvapen.

Resultatet av NATO-mötet i Turkiet ledde till en plan för att utföra en markinvasion av norra Syrien. Trots att Turkiet fick kritik för sina bombningar av kurderna, så fick Turkiet stöd av USA. Och nu har alltså USA och Turkiet slagit sig samman för att utföra nästa operation.

Det hävdas att de vill upprätta en så kallad "safe zone", som kanske snarare ska betraktas som en "buffer zone". Turkiet är verkligen irriterade på kurderna och att risken finns att de kan kontrollera områden längs gränsen till Turkiet och på det sättet understödja de kurdiska terroristerna i Turkiet. Därför vill Turkiet utföra denna operation.

För USA finns det annat att tjäna på en sådan operation. USA har fortfarande siktet inställt på att avsätta Assad. USA hävdar att "moderata krafter" kommer att få kontrollera norra Syrien med Turkiets militära stöd och närvaro så väl som USA i luften.

Operationen sägs vara riktad mot ISIS. Men med tanke på att USA medvetet bidragit till ISIS tillväxt, så vet vi så klart att detta är en lögn. Det riktiga målet är att plocka bort Assad. Ledaren för denna operation är ingen mindre än John R. Allen, som tidigare i år var på Bilderbergmötet i Österrike. Utan Allen skulle förmodligen ISIS inte vara så starka som de är just nu. Så det är viktigt att ha allt detta i åtanke.

Enligt planen kommer USA och Turkiet, tillsammans med sina "syriska rebeller" erövra norra Syrien 60 mil in från den Turkiska gränsen. Detta skulle innebära att städer som Dabiq, Manbij och Al Bab skulle hamna inom denna "safe zone".

Turkarna säger sig gärna vilja uppmuntra flyktingar från norra Syrien att återvända till sitt hemland från Turkiet. På det sättet kan de få bättre kontroll på kurderna som passerar gränsen, och samtidigt avlasta sig själva i flyktingkatastrofen.

Planen är fortfarande inte helt 100% klarlagd. Men tanken är att inga amerikanska eller turkiska soldatenheter ska in i Syrien. USA ska bara in med flyg, medan att Turkiet ska in med pansarenheter och artilleri, för att understödja koalitionens marktrupper, de "syriska rebellerna".

Bilderbergaren John R. Allen uttalade sig nyligen om att de "syriska rebellerna" inte var så intresserade av att bekämpa ISIS, utan snarare var mer intresserade av att bekämpa Assad. Det uttalandet säger en hel del om dessa "syriska rebeller", Allen och hela denna operation.

NYT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar