torsdag 16 juli 2015

Det grekiska folkets opium. #ThisIsACoup

Greklands nya flagga?
Jag har verkligen försökt hänga med i svängarna vad gällde det som nu sker i Grekland. På sätt och vis har det varit svårt, men samtidigt så förutsägbart. Efter en nattmangling i det grekiska parlamentet röstades EU:s ännu tuffare åtstramningspaket igenom i det grekiska parlamentet. 

Efter en lång nattmangling då svordomarna haglade i det grekiska parlamentet slutade voteringen som följer: 229 röstade JA till EU:s åtstramningspaket. 64 röstade NEJ. Och 6 avstod. 

Och denna åtstramningspaket var betydligt tuffare än den som det grekiska folket nyligen röstade emot. Det är egentligen häpnadsväckande. Men ingen annanstans har man som i Grekland kunnat bevisa att ens röst egentligen inte betyder någonting alls. Och Grekland har kunnat bevisa detta, "in your face!", till hela världen dessutom. På ett nästan komiskt sätt. 

Varför höll man ett val och uppmuntrade folk till att rösta NEJ, för att sedan återvända med ett ännu värre "JA" än den som grekerna röstade emot? Alexis Tsipras själv har stått i barrikaderna, som den kommunisten han själv är, och piskat upp den hatstämning som finns bland greker. Och nu har han själv svikit folket. 

Nej, EU och NATO behöver ingen Plan Z längre. Och Operation Nemesis har nog ställts in. Tsipras har själv svikit sitt folk och sina vallöften. Nu är det inte längre NATO och EU han ska vara rädd för, utan snarare grekerna. 

Märkligt är också hur Yanis Varoufakis lämnade scenen direkt efter att ha vunnit en folkomröstning. Det verkade nästan som att den marxistiske ekonomen förlorade sin oskuld helt plötsligt. Något som jag personligen inte tror på. Vissa har påpekat vaga kopplingar mellan honom och George Soros. Men det märkliga var att han ville använde sig av IOU (funny money, fractional reserve banking) för att lösa problemet. Det var därför Tsipras gav honom sparken. Fullt förståligt (även om Varoufakis själv ville få det att framstå som att han självmant valde att lämna sin post). 

Nu framstår istället Varoufakis som hjälten som aldrig svek grekerna märkligt nog. Detta trots att Varoufakis aldrig riktigt kunde erbjuda ett verkligt alternativ. 

I ett halvår har experter och diverse kommentatorer pratat om en stundande "Grexit". Men Grexit skulle ju aldrig ske. Kommunisterna i Grekland ville ju ha kvar Euro-knarket som de är helt beroende av för att finansiera sina dyra socialistiska projekt. Och Bryssel ville definitivt inte släppa Grekland ut ur Euron. Euron är deras politiska projekt. Och om Grekland lämnar, kanske även andra vill ut. Och då rasar hela Euro-projektet och i längden även hela EU-bygget. Så det fanns inga intressen av någon Grexit på någon sida i detta förhandlingsbord. Endast ett hot, från båda sidorna. 

Nu kommer EU att skicka ytterligare mer pengar till Grekland i det här nya paketet. Pengar som så klart Grekland aldrig kommer att kunna betala tillbaka. Och som till större delen kommer att gå direkt till de tyska DVD Nazi-SS bankmaffiorna. 

Än värre nu är att EU har i praktiken lagt beslag över Grekland. För i det här senaste paketet som precis, otroligt nog, röstats igenom det grekiska parlamentet, så har EU nu lagt beslag på flygplatser, flygplan, infrastruktur, banker och öar. Allt detta har Grekland tvingats pantsätta. De som är intresserade kan nu dessutom köpa sig en och en annan grekisk ö. 


I praktiken så har EU nu, med det grekiska parlamentets stöd, satt Grekland ut på Blocket. Och det är utförsäljning. 

Men allt detta är möjligt för att grekerna är för fega. De röstade på ett gäng kommunister inom SYRIZA att leda dem. Personer som Varoufakis och Tsipras. Som inte kan få nog av Euro-knarket. De enda som verkar kunna säga NEJ till Euro-knarket i Grekland verkar vara Leninisterna KKE och Gyllene Gryning. Så illa är det för grekerna. Alla andra vill på ett eller ett annat sätt klamra sig fast vid Euro-knarket. Det grekiska folkets opium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar