måndag 17 oktober 2011

Hollande vill ha en Ny Världsordning.


I Europeisk MSM undrar man varför socialister tappar allt fler röster på senare tider. Min spontana gissning är att folk insett att de inte behöver betala massivt i skatt för att politiker ska kunna roffa åt sig mer pengar. Håkan Juholt-skandalen är ingen tillfällighet.

Häromdagen valdes Francois Hollande till socialisternas Presidentkandidat. Etablerade medier skriver mest om att denne tillhör någon "höger"-falang av socialistpartiet. Antagligen valdes han för att han skulle vara närmare mitten och därmed kunna plocka poäng hos socialliberaler och vänsterliberaler och därmed kunna utmana Sarkozy. Så detta verkar vara ett taktiskt drag från socialisterna. När tidningen Le Parisien frågade honom "Varför du?" svarade han: "För att jag kan slå Sarkozy." Med andra ord tänker han spela på franska folkets missnöje mot Sarkozy-regeringen. 

Rent politiskt utgår Hollandes politik på en progressiv skattepolitik, att öka utgifter, höja skatter och särskilda satsningar inom det offentliga. Mer keynsianism och klassisk sossepolitik med andra ord. Om Hollande är "höger"-falagen av socialistpartiet, så lär vänsterfalangen rimligen bestå av revolutionära kommunister. 

För de som inte känner till Hollandes bakgrund kan det vara intressant. Han är katolik (även om det har ryktats på nätet att hans mor skulle eventuellt vara en judinna, dock inget jag själv kan bekräfta). Hollande kan man säga är väl inlämmad i den akademiska eliten i Paris. Det var den vägen han kom in i politiken. Han introducerades in i fransk politik genom Francois Mitterands valkampanj år 1981 och därmed även in i socialistpartiet. Om Sarkozy är en protogé av Èdouard Balladur och Jaques Chirac, så är Hollande en protogé av massinvandringsförespråkaren Francois Mitterand och EUrofilen Jaques Delors (som förövrigt är Martine Aubrys far). Francois Hollande arbetade nära topp Bilderberg-agenten Lionel Jospin, på 90-talet. Hollande var även ihop med Ségoléne Royal. Ett förhållande som producerade fyra barn. Hollande har även varit en stor anhängare av Obama. 

Även om Hollande är ganska okänd internationellt, så är han känd i Frankrike. Han är dock knappast en man av folket. Det framgår tydligt att han tillhör den akademiska eliten och verkar väl inavlad in i socialistpartiets elit. Så kanske han skulle bli socialisternas man förr eller senare. I skrivande stund är han favorit att vinna franska valet nästa år. 

Fransmännen bör dock akta sig för denna varg i fårakläder. Sarkozy må vara illa men Hollande kan innebära något mycket värre. Viktigt att komma ihåg är att Francois Hollande år 2004 lobbade stenhårt för ett "Ja" till EU konstitutionen. Ja, Hollande är ytterliggare en EUrofil som tänker ge bort det som är kvar av den franska nationella suveräniteten. Det som Sarkozy gör diskret, gör denne öppet och utan att skämmas. 2004 motarbetade han till och med de sossar i partiet som var emot EU konstitutionen. I valet 2005 röstade franska folket "Nej" till EU konstitutionen. Istället fick man som bekant Lisabonfördraget, som är exakt samma konstitution, fast den här gången fick inte franska folket rösta i frågan. 

Om franska folket verkligen tror att Hollande kommer att innebära den förändring som fransmännen behöver så har de förmodligen inte förstått att Sarkozy och Hollande egentligen arbetar för samma intressen. 

2008 var Francois Hollande intervjuad av Oliver Mazerolle (En journalist med bakgrund i både privat ägd korporativist radio och Public Service TV, och förmodligen en DSGE-agent) på webbprogrammet La Tribune BFM. Detta var tydligen strax efter det att Sarkozy hade gett ett tal till FN där han förespråkade en Ny Världsordning. Vid ett universitet höll även Hollande ett tal inför sina partikamrater där även han förespråkade en Ny Världsordning. En webbfråga är riktad till Hollande gällande detta. Hollandes svar är mycket otydlig och han lyckas inte säga något konkret. Hollande svamlar om oordning i ekonomin och att det då skulle behövas "ordning". Oliver Mazerolle har givetvisst inga vidare frågor i ämnet. Kanske det är svårt att tyda vad Hollande strävar efter, efter att ha sett intervjun på La Tribune BFM. Men om vi lyssnar på klippet ur talet som webbfrågan handlade om, alltså Hollandes tal vid en fransk universitet 2008 inför sina partikamrater, så råder det ingen tvekan i Hollandes röst. Tyvärr så lär det bli antigen Hollande eller Sarkozy som vinner valet 2012. Men det blir intressant att följa. Och med tanke på båda kandidaternas starka kopplingar till den internationella eliten lär jag återkomma till den här "Don King fajten". 

1 kommentar:

  1. Det här ser ju riktigt lovande ut! Jag brukar gilla det du skriver i andra sammanhang så därför ser jag fram mot många intressanta och lärorika artiklar framöver. Lycka till med din blogg i fortsättningen!

    SvaraRadera