lördag 6 juli 2013

Centerpartiet - Ett bättre miljöparti än Miljöpartiet.

Annie Lööf (C). 
Almedalen. Centerpartiets partiledare, Annie Lööf, har fått mycket sk*t. Både välförtjänt, men också oförtjänt. Mycket av mediadreven mot henne är en följd av Reinfeldts press. Ska man vara med i Alliansen så ska man inte kräva allt för mycket. Mediadreven har varit ett effektivt vapen för att tysta ner Annie från att kritisera Reinfeldt ur ett mer libertarianskt perspektiv.

Vi bör komma ihåg att Annie är ganska ny och dessutom ung. Det är även uppenbart att hon är fruktansvärt naiv. Men till skillnad från övriga partiledare inom Alliansen tror hon på vad hon själv säger. Medan att Reinfeldt och Björklund går på Bilderberg, och Hägglund rensar ut värdekonservativa från KD, så rensar Annie istället ut alla Åsa-Nisse-marxister från C.

Ni får tycka vad ni vill om Stureplans-Centern, men de är åtminstone liberaler i ordets mer traditionella betydelse. (Kom ihåg att det var FRA-debatten som lyfte upp Annie till en stark position inom partiet som senare skulle leda till partiledarposten). Jag är själv inte för en legalisering av cannabis, men när Hanna Wagenius och CUF kräver det. Så känns det åtminstone som att de beter sig som liberaler på riktigt. Ursäkta, men jag är så trött på fejk-konservativa och fejk-liberaler. Därför känns libertarianerna inom C som en frisk fläkt. Faktumet är att de är de enda inom Alliansens som vågat utmana fackfascisterna. Allt detta ska de ha en eloge för. Sen har det helt klart även kommit förslag som jag är mer kritisk emot.

Till skillnad från övriga Alliansens partiledare har hon varit konsekvent emot Euron. Och i hennes tal i Almedalen i år var hon till och med EU-skeptisk. Tyvärr klingar den sista biten lite falskt, på samma sätt som Hägglunds svängningar i frågan kring Euron, och även EU.

I årets Almedalen gjorde Annie något helt oväntat. Hon tar upp en oerhört viktig fråga. Faktiskt mycket viktigare än massinvandringen. Och det är frågan om de hormonstörande ämnen (kemikalier) i vardagsmiljön, som har försämrat den svenska sperman sedan 1940-talet. Ty låt oss säga att vi gör som vissa utomparlamentariska grupperingar vill göra, och utvisar alla som inte har generna som passar i det här landet. Låt oss dessutom för tankens skull, även säga att vi klår feminismen och får till en riktig familjevänlig politik. Vad hjälper det, om alla svenska grabbar skjuter lösa skott?

Bara att Annie Lööf tar upp frågan som en central fråga i Almedalen på hennes partis dag, gör henne till en större nationalist än samtliga utomparlamentariska krafter kombinerade. I och med det här utspelet har Annie Lööf gjort mer för vår sak, än vad vi gjort på flera år. Tidigare har professorer diskuterat frågan. Journalister i SvD har uppmärksammat frågan. Åsa Romson (MP) har nämnt det någon gång på måfå i någon debatt. Men aldrig tidigare har en sådan ödesfråga tagits upp inför allmänheten på det här sättet. Just därför anser jag att Annie Lööf bör få ett stort eloge. Förbud mot BPA som i Frankrike, jättebra. Skatteväxlingar på giftiga ämnen, visst det kan man diskutera. Men det viktiga är att frågan tas upp! Den här frågan borde diskuteras som den är! En ödesfråga!

Ifall övriga Alliansen är med på noterna återstår att se. Några som dock verkar vara lite obekväma är Natuskyddsföreningen. De har tjatat om det här i flera år nu. Det finns bra info hos Naturskyddsföreningen, men tyvärr även dålig info. (De är nämligen också klimatalarmister). Jag antar att Naturskyddsföreningen hoppades på att MP skulle ta upp frågan. Så blev det inte, Annie Lööf och C tog initiativet ifrån dem. Och just nu är det knäpptyst hos Naturskyddsföreningen. En tystnad som säger mycket.

Hur som, så hoppas jag att C kan sno några röster från MP, så att de i sin tur halkar efter i de kommande mätningarna i kampen om att bli Sveriges tredje största parti. Med C kanske man kan bli av med de farliga kemikalierna och samtidigt slippa MP:s höjda bensinskatter. Nu gäller det dock för C att jobba på sin trovärdighet om de ska få vara med i fortsättningen.

Försämringen av den svenska sperman från 1940-talet och framåt. 

1 kommentar:

  1. Perfekt vore om de fick 3,9% och inga 12% i något distrikt samtidigt som de snott MP röster och åker ur på samma gång.

    Konstigt att hon är mot spermiedödande ämnen då hennes största idol är Agenda 21 häxan Ayn Rand som gärna aborterade och eutaniserade.

    Säkert ett fall av:
    James 1:8 A double minded man is unstable in all his ways.

    SvaraRadera