Efter besvikelsen i valet 2015 har inre stridigheter blossat upp. Å ena sidan vill partiets enda Westminister ledamot, Douglas Carswell, vara revolutionerande och tacka NEJ till partistödet från Staten. Han vill att UKIP ska vara ett hederligt parti från början och önskar stå vid dessa principer.
Detta har fått partiledningen att gå i taket mot Carswell, då de menar att de behöver dessa pengar för att kunna konkurrera mot de övriga partierna. Carswell har dock Nigel Farages stöd i frågan. Och Farage ska försöka övertyga partiledningen om den saken.
Ytterligare en stridighet som blossat upp, och som BBC och övriga PK-medier har utnyttjat till max, är att en del inom partiet anser att Farage bör avgå. Detta trots att partiledningen krävde att han skulle stanna och ville inte acceptera hans avgång. Anledningen var att man ville gärna ha med Farage för att se till att han är med och påverkar EU-förhandlingarna.
Men en del har begärt hans avgång, av olika anledningar. Carswell sägs anse att han borde leda partiet, då han är partiets enda ledamot (enligt BBC). Samtidigt hävdar han själv att han vägrar ställa upp som partiledare. Å andra sidan vill den så kallade RED-UKIP-falangen (vänsterfalangen inom UKIP) flytta fram sina positioner under Patrick O`Flynns ledning. Han har varit kritisk mot att UKIP låtit sig influeras av Tea Party-rörelsen i USA, och vill att partiet satsar på att plocka väljare från Labour.
Under denna process har BBC passat på att sprida lögner om att Farage skulle ha krävt att få stanna kvar som partiledare, och att han hela tiden varit maktfullkomlig och ljugit för alla.
UKIP:s migrationspolitiske talesperson, Steve Woolfe vill ha kvar Farage som partiledare, men anser att han bör få vila ett tag. Och han lyfter fram SD i Sverige som ett utmärkt exempel på hur man skulle kunna lösa situationen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar